Premi Jordi Dauder: JORDI CADENA

Atenció: s'obre en una nova finestra. ImprimeixCorreu electrònic

És director de cinema i té estudis de dret i periodisme. Becat per la Fundació Castellblanch, realitza pràctiques de direcció a Varsòvia. Ha publicat en revistes culturals de referència com ara Fotogramas, Dirigido por..., Flash Foto, Ajoblanco, etc. Ha estat vicepresident del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya. Actualment és professor de Guió a la Universitat Pompeu Fabra.

La seva filmografia és àmplia i ha estat reconeguda tant per la crítica com pel públic. Des de l’inici de la seva carrera -Impasse (1970)- Jordi Cadena ha explorat el món de curtmetratge, el documental i el llargmetratge de ficció, tot i que seria aquest últim, el terreny on s’ha endinsat i on ha recollit mèrits a nivell internacional .

La seva última pel·lícula, L’amant del silenci (2016), ha estat premi Especial del Jurat Festival de Begur. Anteriorment, va dirigir La Por (2013), amb la qual va competir al London Film Festival, Seminci de Valladolid i Cineuropa. Va obtenir el Premi Gaudí al Millor Actor, Premi a la Millor Pel·lícula del Jurat Jove i Premi Especial del Jurat del Festival de Nantes, el premi FIPRESCI del Festival de l’ Urugai i el de Millor Pel·lícula a FIC-CAT.

Amb Elisa K (2010) va rebre alguns dels guardons més preuats com ara el Premi Especial del Jurat al Festival de San Sebastián, el Premi del Públic al Festival Avicine, el Premi del Jurat al Festival de Nantes, el Premi Sant Jordi a la Millor Actriu, 5 Nominacions Premis Gaudí i 1 Nominació Premis Goya, i el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Els passos perduts (2009), Nexe (1995), Els papers d’Aspern (1991), Es quan dormo que hi veig clar (1988) i La Senyora (1987), són els seus films anteriors. Amb el primer, va rebre el premi Millor Director i Millor Actriu Premis Cinematografìa de la Generalitat de Catalunya.

Tornar amunt