Premi Ángel Fernandez Santos: JAVIER TOLENTINO

Atenció: s'obre en una nova finestra. ImprimeixCorreu electrònic

Va estudiar Dret i és llicenciat en Ciències de la Informació. Col·labora en publicacions especialitzades i des de 1984 és enviat especial a festivals cinematogràfics de tot el món per part de la ràdio pública. Ha dirigit programes a Radio 1, Radio 5, Radio Exterior de España y Radio 3. La seva faceta com a reporter radiofònic el va portar a dirigir programes com Informe Abierto i Siete días, a Radio 1. Va formar part dels Serveis Informatius de RNE i la seva trajectòria ha estat sempre marcada per la informació rigorosa, elaborada i per l’opinió cinematogràfica en nombrosos programes especialitzats en cine, tot i que El séptimo vicio (Radio 3) és la seva creació radiofònica més coneguda i reconeguda.

Edicions Ocho y Medio va editar els seus primers llibres com Julieta en el país de las maravillas: una conversación con Norma Aleandro i amb Larousse Editorial, un deliciós assaig titulat El cine que me importa. De la vendedora de rosas a le petite vendeuse du soleil. La exhibición del vacío, editat pel Seminario Atlántico de Pensamiento, fou la mirada crítica d’aquest cronista als mitjans de comunicació i Disculpen que les hable de la radio, editat per Canibal, la seva última publicació, la qual serà presentada el proper abril.

Li han concedit diversos Premis Ondas, concedits als equips amb els quals ha treballat (Calles de Europa, El Ojo crítico y el de l’Àrea de Cultura, quan Tolentino formava part dels Serveis Informatius). Entre els guardons individuals, podem destacar la Medalla de la Crítica del CEC l’any 2006, el del Festival de San Sebastián l’any 2010 i el Puente de Toledo 2017 que atorga l’Ajuntament de Madrid a la millor difusió cinematogràfica de l’any.

http://www.rtve.es/alacarta/audios/el-septimo-vicio


Tornar amunt