Jurats 2018

Atenció: s'obre en una nova finestra. ImprimeixCorreu electrònic

Jurats S. O. Llargmetratges de Ficció 
SULLY FUENTES
Va estudiar Periodisme i Locució (IORTV), EE.UU (U. Américas, Texas) Uruguai (U. de Montevideo. És periodista corresponsal d’Amèrica Llatina i Europa. També va estudiar guió de Cine i TV, i és crítica de Cine. Ha treballat a radio Sarandí, Radio Exterior d’Espanya, A TV canal 5, Tele EXPO de Sevilla, TV Ed. Iberoamericana. Col·labora amb Radio RDN de l’Uruguai. Dirigeix el programa Europa en círculos a Casa Europa. Prensa EMG. Autora del llibre Sentir Uruguay. Tertuliana Radio/TV. Pta A. Corresponsales Prensa Iberoamericana (ACPI) i Vicepresidenta A. Corresponsales Prensa Extranjera (ACPE).

ALBERT GALERA
Albert Galera (Barcelona, 1970) és escriptor i historiador cinematogràfic. Redactor a Dirigido Por..., la seva obra inclou els llibres Anna Karina. La princesa de la Nouvelle Vague, Howard Hawks. El camaleón de Hollywood, Jean-Pierre Melville. Sombras y silencios Michael Haneke. La estética del dolor. Ha col·laborat amb diverses distribuïdores del país, és responsable de vendes de la productora Creatures of the Dark i director artístic del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei.

IGNASI JULIACHS
Llicenciat en especialitat d’Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. Escriu crítiques i articles a Imágenes de Actualidad, Dirigido Por..., La Vanguardia Digital, i per al site elcinefil.cat. Ho ha fet com a crític i articulista a Scifiworld, Seqüències de cinema, El Llobregat, Aquí, Va i Ve i al site www.cinearchivo.com. Ha cobert certàmens per a Fotogramas. És coautor del llibre La memòria crítica i traductor de publicacions de cinema i d’alguna novel·la per a Planeta o Paidós. Fou secretari de l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics.

.

Jurats S.O. Llargmetratges Documentals
 ANTONIETA JARNE

Antonieta Jarne Mòdol és historiadora especialitzada en la història social de la dictadura franquista. Ha publicat nombrosos llibres i articles fruit dels seus treballs de recerca. Entre les assignatures que ha impartit com a professora a la Universitat de Lleida destaca la d’Història d’Amèrica Contemporània i les relacionades amb els moviments socials i el món actual. Des de l’activisme social forma part de la plataforma “Lleida, lliure de franquisme” i és membre de la junta d’Òmnium Cultural.SANDRO MACHETTI
Sandro Machetti Sánchez, (Lleida, 1964). Llicenciat en Geografia i Història:, Història contemporània (1987) i en Història de l’Art (1990). Professor a la Universitat de Lleida de teoria i història del cinema i les arts audiovisuals. Ha investigat el precinema, el cinema dels orígens i la recuperació del patrimoni audiovisual. Autor d’El precinema a Lleida (XVè Premi Humbert Torres) i co-autor de Què és el precinema? i L’Abans Lleida. Fou cofundador i un dels coordinadors de Cine-ull, Cineclub de la UdL (1993-96) i comissari de programació de Filmoteca de Catalunya a Lleida (2003-14).
 JORGE NIETO

Professor de Narrativa audiovisual a la Universitat de Lleida (UdL). Les seves línies de recerca se centren en la crítica, la teoria i l’anàlisi de l’audiovisual, així com en la història del cinema i dels mitjans audiovisuals. Ha publicat en revistes com Ayer, Archivos de la Filmoteca, Secuencias, Estudios sobre el Mensaje Periodístico, Zer, L’Atalante o Revista Latina de Comunicación Social o Signa. És autor dels llibres Posibilismos, memorias y fraudes. El cine de Basilio Martín Patino (2006) o, entre altres, Cine en papel. Cultura y crítica cinematográfica en España, 1939-1962 (2009).
 

Jurat S.O. Curtmetratges
MARTA GONZÁLEZ DE LA VEGA

Marta González De La Vega (Lleida, 1989) es llicencia en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Navarra l’any 2011. La seva primera incursió en el cine arriba de la mà del director Ramon Térmens i el seu llargmetratge Catalunya Über Alles, on exerceix com Ajudant de càsting. Després d’especialitzar-se en Direcció d’Art i Disseny de vestuari, decideix escriure i dirigir el seu primer curtmetratge, Mai, amb què guanyarà 14 premis, estrena en més de 30 països i supera les 100 seleccions internacionals.

MONTSERRAT GUIU MARCH
La Seu d’Urgell, 1957. Llicenciada en Filologia anglesa. L’any 1986 comença a treballar com a exhibidora cinematogràfica als cinemes de la seva localitat, dels quals n’és la propietària. Destaca per programar en cicles de pel·lícules d’autor, cine europeu i de cine educatius tot impulsant el programa “CINC”. Guardonada amb dos premis: l’Euro Kids Cinema Award 2005 i Expo Cine. L’any 2004 esdevé vicepresidenta de SECIES, Sociedad de Empresarios de Cine de España. De 2005 a 2017 dirigeix PICURT, Mostra de Cine de Montanya dels Pirineus. Ha col·laborat també amb diferents festivals de cinema.JOSÉ MELLINAS
Actor, director i editor. Va cursar Estudis d’Art Dramàtic a l’Aula de Teatre i Dramatúrgia Escènica a l’Institut del Teatre de Barcelona amb José Sanchis Sinisterra. Ha participat en produccions com Juego de Tronos o REC 3 i REC 4. Membre del Jurat Carnet Jove al Festival de Sitges l’any 2016. La seva obra Fish Face va guanyar el premi a millor fals trailer al FANT Bilbao 2017. És fundador de l’espai web TerrorActo. Actualment escriu el llibre Freddymanía: Las Crónicas de Elm Street.

Tornar amunt