Jurats 2017

Atenció: s'obre en una nova finestra. ImprimeixCorreu electrònic

Jurats S. O. Llargmetratges de Ficció 
Jorge Meyer
És diplomat en Direcció de Documental y Cine Científic en el Centro Sperimentale di Cinematografia di Roma. Després de més de vint anys dedicat a la publicitat per a cine i televisió realitza Lágrimas de Wayronco, un documental sobre la violència a Perú que obté una important repercussió internacional i el Premi Karma al Millor Documental a la Mostra de Cine Llatinoamericà de Catalunya. A l’actualitat alterna el seu treball com a guionista per a cine i televisió amb la poesia i la calcografia. La seva obra cinematogràfica inclou tres documentals que han estat seleccionats en nombrosos festivals internacionals: Lágrimas de Wayronco (2007), Mujer. Nosotras en Colombia (2010) y Jigéen (2011). Actualment prepara el documental Fulgor del aire, sobre l’artista plàstic Gonzalo Torné.

Manuel Pérez Estremera
(Madrid, 1944) La seva relació amb el cine i la TV es remunta als anys seixanta quan col·laborava en revistes com Film Ideal o Nuestro Cine. A TVE dirigeix el programa Fila 7 i és subdirector de Producció Externa encarregat de projectes de cine espanyol, coproduccions amb Llatinoamèrica y produccions per a TV. Més tard va dirigir Magacine a Canal+  i la seva àrea de Programes de Producció Pròpia. S’ocupa de la Càtedra de Producció de l’Escola de Cine i TV de San Antonio de los Baños (Cuba). Dirigeix dos edicions del Festival de Cine de San Sebastián i va pertànyer al seu Comitè de Direcció fins el 1997. És director de Cinematografia dle Ministeri de Cultura Espanyol (ICAA) i de TVE (2005-2007). És autor de diversos llibres com Nuevo Cine Latinoamericano o Problemas del Nuevo Cine

Héctor Zampaglione
(Argentina, 1942) Fotògraf. Premi Nacional de Fotografia d’ Argentina i Medalla d’ Or en el Saló Venus, Polònia. Ha treballat en publicitat, cine, teatre i pintura. Reporter gràfic a Nicaragua, Guatemala, El Salvador i El Sahara Occidental; ha publicat en prestigiosos mitjans de comunicació. Va fer una incursió en el vídeo amb Nicaragua, un año después (1991) y Nicaragua demasiadas incógnitas (1993). Publica Bajo volcanes (1992), sobre Centroamèrica, i es proposa donar imatge a l’atmosfera poètica i literària amb El París de Rayuela (2000), Lisboa, fotografiando palabras (2000) o Del alba al ocaso (2007). Diverses exposicions han mostrat la seva obra completa, fruit de viatges per Amèrica Llatina, Àfrica, Europa i Àsia. L’any 2017 inaugura a Barcelona l’exposició Latidos de Vietnam.

.

Jurats S.O. Llargmetratges Documentals
 Jordi Cano

Diplomat en Ciències de l’Educació i Màster en Llengües Estrangeres. Llicenciat en Ciències i Història de la Música i en Comunicació Audiovisual. Té estudis musicals de piano, solfeig i producció musical, entre altres. A més, ha realitzat estudis en art dramàtic a l’Aula Municipal de Teatre de Lleida. Es dedica a la docència des de 1995. És professor associat del departament de Didàctiques Específiques de la Facultat de Ciències de l‘Educació de la Universitat de Lleida des del 2006.Laia Fernández

Professora associada a la UdL i docent en centres de la Generalitat de Catalunya. El seu recorregut ha fluctuat entre l’art i l’educació. Apassionada per noves propostes, possibilitats i plantejaments culturals, educatius i formes divergents de construcció i de pensament. És titulada en ceràmica artística i diplomada en Educació Especial, formació que, junt amb l’art contemporani, aplica com a recurs transdisciplinari al currículum escolar. S’ha format en Arterapia i també actua en diverses accions artístico-culturals comunitàries.
 Karen Stöber

(Colònia, Alemanya) És doctora en Història Medieval per la Southampton University (2003), investigadora Ramón y Cajal i professora contractada del departament d’Història de la Universitat de Lleida des de l’any 2011. Prèviament va ser professora titular en Història Medieval a la Aberystwyth University (País de Gal·les) des del 2002 al 2011, on va encarregar-se d’impartir classes sobre l’impacte europeu a Llatinoamèrica (‘The Age of Discovery’) al Grau d’Història.
 

Jurat S.O. Curtmetratges
Jaume Barrull

Llicencitat en Sociologia i Màster en Guió de cinema i TV. Redactor i fotògraf del dominical Lectura del diari Segre i col·laborador de revistes com Descobrir Catalunya o Cuines, entre altres. Anteriorment, va escriure per la Directa, Sortim o Time Out. És guionista del llargmetratge 7 i mig (Fosca Films) que es troba en pre-producció i té un projecte de fotografia i literatura a les xarxes (#càpsulabsurda). És Premi literari St. Just Desvern 2007 (El motiu original, Proa, 2007) i premi Pica d’Estats amb el reportatge “l’Art de la Seu Vella” 2014.

Divina Melé
Llicenciada en Dret i Humanitats. Postgrau en Direcció Coral. Ha dirigit  corals com l’Olivera de Castelldans o l’Esperit Jove de la Bordeta de Lleida. Professora de secundària especialista en música, treballa actualment a l’Institut Josep Lladonosa on dirigeix l’Ensemble de l’institut. Creadora d’activitats didàctiques multidisciplinàries relacionades amb la música en anglès, la ràdio, la televisió, el cinema i la gestió cultural. Utilitza el curtmetratge per  treballar les competències bàsiques de forma transversal.Marta Serra
Escriptora, poetessa, guionista i realitzadora de documentals i curtmetratges. Llicenciada en Filosofia i Antropologia Social i Cultural amb experiència en docència, polítiques migratòries i gènere. Formada en guió cinematogràfic i en narrativa audiovisual. La seva obra ha obtingut el primer premi a Mots passants de la UAB i ha estat finalista al Festival Mostremp. Ha treballat per al  departament de Drets Civils i Cooperació de l’Ajuntament de Lleida a l’àrea d’Afers Religiosos i, en polítiques d’igualtat, a l’Observatori de la Igualtat de la URV.

Tornar amunt